TP-Link Srbija - Video nadzor - Nebo ITS

Vaša Korpa

[ ... ] proizvoda
Blagajna
VirtueMart
Vaša korpa je trenutno prazna.
 • HDMI oprema
 • Leto video nadzor
 • LED sijalice
 • Mini alarmi
 • Video nadzor diskont
 • Video nadzor diskont
 • HDMI oprema
 • kabl usluge
 • strukturno kabliranje
 • ruteri
 • Alarmi- mini alarmi
 • LED sijalice
 • rasprodaja hdmi
 • Leto video nadzor
 • RUTERI
 • strukturno kabliranje
 • LED
 • Mini alarmi Eldes
 • HDMI oprema
 • Video nadzor diskont
Previous Next

VIDEO NADZOR, ŽELITE POVOLJNO?

Video nadzor

Osnovna podela video nadzora je na:

1. Analogni video nadzor - CCTV i AHD (kamere od 16€-18€) - NOVI STANDARD AHD tehnologija
2. IP video nadzor (kamere od 40€-50€)

U svetu odavno vlada IP video nadzor i to u odnosu 70% IP video nadzor, 30% analogni video nadzor. Kod nas u Srbiji, zbog još uvek visokih cena IP kamera, za naš sandard, je upravo obrnuta situacija. Analogni video nadzor je na 70% dok je IP video nadzor na 30% udela u tržištu. 

Pojavom AHD tehnologije situacija se drastično menja i IP video nadzor kao i zastareli analogni video nadzor gube trku. Predviđanja su da će AHD tehnologija osvojiti naše tržište u narednih nekoliko godina i to u odnosu 50% AHD 50% sve ostalo, IP video nadzor i zastarela analogna tehnologija, zajedno!

Zašto AHD tehnologija pobeđuje?

cena AHD = ista kao za zastareli analogni video CCTV nadzor

kablovi isti kao i za zastareli video nadzor, na iste kablove samo stavite modernije i bolje kamere sa mnogo boljom rezolucijom

snimači AHD primaju na sebe i zastarele analogne kamere a i postao je standard da mogu da prime i IP kamere

ANALOGNI VIDEO NADZOR - CCTV - NOVI STANDARD AHD

AHD - Analog High Definition

Kod analognog video nadzora se pojavila AHD tehnologija koja za isti novac, pruža mnogo bolji kvalitet slike. AHD tehnologija je standard koji šalje u istoriju pokušaje postavljanja standarda od strane proizvođača Dahua, koja je pokušala sa CVI standardom i HIKVISION-a koji je pokušao da naprvi TVI standard. Navedeni proizvođači su pokušali da zavedu svoje standarde ali su napravili pogrešan potez i počeli su sa jakim cenama.

Kompletna ponuda AHD video nadzora.

KOMPLETNA UPUSTVA KAKO SE SETUJE AHD DVR - PDF

NAJNOVIJI CMS SOFTVER ZA DVR

AHD komplet sa 4 kamere (primer) - NOVA TEHNOLOGIJA

Da bi prikupili sliku sa više kamera potreban je jedan centralni uređaj kao što je AHD DVR (Digital Video Recorder). Uzećemo, na primer, 4 kanalni AHD DVR a to znaći da može na njega da se povežu 4 analogne AHD kamere. Svi moderni AHD DVR uređaji, uglavnom, za snimanje koriste hard diskove SATA 2 ili SATA 3. Kada se kupuje AHD DVR uz njega ne dolazi hard disk, već se on kupuje posebno. Napravićemo sada primer za osnovni paket za snimanje sa 4 kamere.

Osnovni (basic) paket za snimanje 4-kanalni - AHD DVR + 4 X AHD kamera:

1. Kamera Anza Security AZ858M mini Dome dan-noć, kamera - AHD DIT20 1Mpx 19€ - 20€ x 4 komada = 76€ - 80€

2. BNC 75Ω coax + napojni DC činč hibridni patch kabl, dužina 10m, fabrički napravljen i testiran (AZVC10)10m gotovog kabla sa konektorima 5€ - 6€ x 5 komada = 25€ - 30€

3. AC/DC adapter 12V - 1A / 100-240V, 50/60Hzjedan adapter za struju za kameru AC/DC 12V 1A 4€ - 5€ x 4 komada = 16€ - 20€

4. DVR 4-kanalni 4/4 CIF/VGA/SATAx1/H264 EN-6604V EonBoom (gm mp)DVR-4 kanalni 60€ - 70€ - AHD EB7804

5, 1TB SATA3 Hitachi Deskstar HDS-721010CLA332 32MB 7200rpmHARD DISK 1 TB - 57€ - 60€

UKUPNO OSNOVNI (basic) AHD VIDEO NADZOR 4-kanala = 234€ - 260€
OVO SU OKVIRNE CENE. Cene variraju u zavisnosti od dobavljača, popusta, trenutnog lagera i kursa EUR/USD.

*Napomena: Ovo su samo primeri i u zavisnosti od dužine kabla i modela kamera cena je različita za komplete.

Na disk od 1 TB (tera bajt) može da se snima oko 10 dana, ako se ostavi maksimalna rezolucija i 25fps (fps = frame per second = slika po sekundi) ukupno za 4 AHD kamere. Ako se smanji rezolucija, broj fps i smanji broj potrebnih kamera, koje se snimaju, pa i ako se uključi snimanje na pokret može 1 TB da posluži i za mnogo duži period snimanja.

Kada u okviru analognog AHD video nadzora postoji AHD DVR onda je moguće sliku sa više analognih AHD kamera posmatati preko interneta. AHD DVR uređaj sigurno dolazi sa LAN portom (RJ-45 priključkom) te je moguće kompletan video nadzor postaviti na postojeću računarsku mrežu (LAN mrežu). Ako je ta mreža na internetu, AHD video nadzor možete vršiti sa bilo kog udaljenog mesta pa čak i sa mobilnog telefona. Uz svaku AHD DVR uređaj se dobije i sav potreban softver za postojeće mobilne telefone.

Šta sve sadrži osnovno pakovaje AHD DVR-a možete videti u ovom filmu:

 

Šta je unutar AHD DVR-a i kako se instalira disk možete videti u ovom filmu:

Kada imate dobar AHD DVR i dobar softver koji dolazi uz njega onda nije nikakav problem napraviti video nadzor na mobilnom telefonu a o tome govori ovaj film:

U donjem filmu smo u detalje objasnili kako se instalira AHD video nadzor sa 4 kamere i mikrofonom:

Kako se napajaju AHD kamere imate pokazano u sledećem filmu:

Napajanja za analogne kamere - ponuda - više detalja..

Da bi lakše objasnili koji sve kablovi postoje kod analognog AHD video nadzora napravili smo kratak film o tome:

Kablovi za analogni AHD video nadzor - ponuda - više detalja...

Postoji mnoštvo adaptera i konektora za analogni video nadzor. Uglavnom se svodi na BNC konektore i razne BNC i RCA adaptere. U filmu imate celu paletu takvih konektora i adaptera:

Ponuda adaptera i konektora za analogni AHD video nadzor - više detalja..

 

IP VIDEO NADZOR

kompletna ponuda opreme za IP VIDEO nadzor - klikni ovde

Žašto IP video nadzor? Svaka IP kamera je, praktično, mali računar pod, uglavnom, Linux operativnim sistemom a kamera je tu više dodatak. Kako računari imaju u sebi procesore i memoriju oni su sposobni da mnogo stvari urade sa slikom koju dobijaju od unutrašnje kamere. Bilo koja IP kamera ima, obavezno, priključak RJ-45 (LAN priključak ili port) a ako je još i wireless ona pored LAN priključka ima u sebi i mini wireless karticu. IP kamera ima u sebi i web server te je moguće kameri pristupiti iz bilo kog web browser-a: Inernet Explorer, Google Chrome, Opera ... itd. IP je skračeno od Internet Protokol i takve IP kamere su vrlo pogodne za instalaciju u već postojeću LAN mrežu (računarsku mrežu). Takavi "mali računari + kamere", koje zovemo IP kamere su spremni za internet i ne trebaju im dodatni "prelazi" (uređaji) kao kod analognih kamera, da bi se slika posmatrala preko interneta. Primer za takvu modernu kameru sa visokom rezolucijom je TP-Link NC250. Najjeftinije su i za instalaciju a prednosti u odnosu na stare kamere, stariju tehnologiju (CCTV, Analogne) su:

- mnogo bolja rezolucija, kvalitet slike,
- lako se uklapaju u postojeću računarsku mrežu,
- jeftino je snimanje, dovoljan je neki PC računar a ne kao ranije skupi NVR, DVR ili VHS uređaji,
- sav softver za snimanje i za internet se dobija besplatno uz svaku kameru bilo TP-Link bilo Vivotek,
- mogu se namestiti da snimaju samo kada se desi pokret (motion detect),
- sve IP kamere su spremne za internet
- mnoge druge prednosti

Od IP kamera bi izdvojili i kameru TP-Link NC200 koje je "Cloud" IP kamera. Izraz Cloud je samo naziv za sajt koji prima informacije (sliku i zvuk) od kamere. U ovom slučaju Cloud = www.tplinkcloud.com tj. najobičniji web sajt. Izdvajamo je zbog vrlo niske cene i krajnje jednostavne instalacije. Kod ove kamere vam ne treba ni fiksna IP adresa ni DDNS i ona se jednostavno prijavljuje na www.tplinkcloud.com = cloud i sliku i zvuk možete da pratite bilo sa kog uređaja koji je na internetu a velika pogodnost je to što možete sliku i zvuk snimati na vašem androidu.

Kod IP kamera postoji i još jedna velika prednost a to je da neki modeli mogu da se pomeraju u svim pravcima. Isto to izvesti kod analognog video nadzora je užasno skupo i komplikovano. Kamera Foscam FI8910W je primer takve kamere koja se pomera u svim pravcima tzv Pan, Tilt, Zoom = PTZ kamera. P - pan (levo - desno) 300 stepeni , T - tilt (gore - dole) 120 stepeni, Z - zoom,..

 

ŽELITE VIŠE DA SAZNATE O IP KAMERAMA?

Posetite nas i mi ćemo Vam pokazati, sve do u detalje, kako to funkcioniše. Možemo Vam podesiti kamere u našoj firmi tako da vam ostaje da ih sami montirate na licu mesta ili se možemo dogovoriti da naši saradnici dođu kod Vas i instaliraju kamere. Na našoj strani "USLUGE" imate detaljan cenovnik naših usluga.

Razne modele IP kamera pogledajte na našoj strani u e-prodavnici (on line shopu): IP KAMERE

Jedna od najpovoljnijih IP kamera na tržištu je TP-Link NC200 (koja košta oko 40-tak € evra). Više detalja i testova o njoj možete videti ovde - više detalja.

 

Zašto zastareli analogni video nadzor može dosta dobro da posluži, kada je potrebna samo jedna kamera?


Dovoljna je jedna kamera, nešto kabla i TV. Analogna kamera se može direktno priključiti na VIDEO IN ulaz vašeg TV-a i direktno dobijate sliku. Sve što treba da uradite je da na svom TV-u prebacite kanal na A/V i eto slike tj. video nadzora.

Evo primera za jedan takav mini komplet:

1. Kamera Anza Security AZ858M mini Dome dan-noć, najjeftinija kamera 16€ -17€ - DIT20 800TVL

2. BNC 75Ω coax + napojni DC činč hibridni patch kabl, dužina 10m, fabrički napravljen i testiran (AZVC10)5m gotovog kabla sa konektorima 5€ - 6€

3. BNC konektor EN-BNCF-RCAM RG59 (n mp) BNC(ž) na RCA(m) adapter (AZ07B) - best buyjedan adapter sa BNC na činč za TV 0,5 - 0,6€

4. AC/DC adapter 12V - 1A / 100-240V, 50/60Hzjedan adapter za struju za kameru AC/DC 12V 1A 4€ - 5€

UKUPNO mini VIDEO NADZOR = 25,5€ - 28,6€ 
OVO SU OKVIRNE CENE. Cene variraju u zavisnosti od dobavljača, popusta, trenutnog lagera i kursa EUR/USD.

ANALOGNI KOMPLETI - zastarela tehnologija i 10-20% niže cene u odnosu na AHD novu tehnologiju

Još su u prodaji zbog zastarelih kamera i negde je cena presudna a kvalitet slike je manje bitan.

Potreban je jedan centralni uređaj kao što je DVR (Digital Video Recorder). Uzećemo, na primer, 4 kanalni DVR a to znaći da može na njega da se povežu 4 analogne kamere. Svi moderni DVR uređaji, uglavnom, za snimanje koriste hard diskove SATA 2 ili SATA 3. Kada se kupuje DVR uz njega ne dolazi hard disk već se on kupuje posebno. Napravićemo sada primer za osnovni paket za snimanje sa 4 kamere.

Osnovni (basic) paket za snimanje 4-kanalni - DVR + 4 X kamera:

1. Kamera Anza Security AZ858M mini Dome dan-noć, najjeftinija kamera 16€ - 17€ - DIT20 800TVL 16€ - 17€ x 4 komada = 64€ - 68€

2. BNC 75Ω coax + napojni DC činč hibridni patch kabl, dužina 10m, fabrički napravljen i testiran (AZVC10)10m gotovog kabla sa konektorima 5€ - 6€ x 5 komada = 25€ - 30€

3. AC/DC adapter 12V - 1A / 100-240V, 50/60Hzjedan adapter za struju za kameru AC/DC 12V 1A 4€ - 5€ x 4 komada = 16€ - 20€

4. BNC konektor EN-BNCF-RCAM RG59 (n mp) BNC(ž) na RCA(m) adapter (AZ07B) - best buyjedan adapter sa BNC na činč za TV 0,5€ - 0,6€

5. DVR 4-kanalni 4/4 CIF/VGA/SATAx1/H264 EN-6604V EonBoom (gm mp)DVR-4 kanalni 66€ - 70€ - 7804

6. 1TB SATA3 Hitachi Deskstar HDS-721010CLA332 32MB 7200rpmHARD DISK 1 TB - 57€ - 60€

UKUPNO OSNOVNI (basic) VIDEO NADZOR 4-kanala = 228,5€ - 255,6€
OVO SU OKVIRNE CENE. Cene variraju u zavisnosti od dobavljača, popusta, trenutnog lagera i kursa EUR/USD.

*Napomena: Ovo su samo primeri i u zavisnosti od dužine kabla i modela kamera cena je različita za komplete.

Mailing lista

Info o popustima i novosti
captcha

Gde se nalazimo

NEBO its - Gde se nalazimo

LED SIJALICE

Led sijalice donose 500 - 1.000 din, mesečno, uštede u prosečnom domaćinstvu. Da li planirate da stavite LED sijalice?

Najbolji ruter

Ko je najbolji proizvođač rutera?

video nadzor

Video nadzor vam je potreban?

vivotek

Posetite Nebo.co.rs na portalu ShopMania

YOUTUBE

Koliko često koristite YOUTUBE

Nebo - Volim te ...

Nebo ITS d.o.o.

Bulevar Mihaila Pupina 10D
011 213 71 63
011 213 55 20
Radno vreme
nisko prizemlje - lokal 18 063 35 90 91 Ponedeljak - Petak 09:00h - 17:00h
11070 Novi Beograd office@neboits.com Subota - 10:00h - 15:00h