Prijava
E-news lista = info o novinama i popustima.

MikroTik RouterBOARD RB951G-2HnD bežični ruter / AP 802.11n sa 5 x Gigabit LAN / WAN, VPN ruter Dobar test ovog uređaja MikroTik RB 951G-2HnD je uradio časopis "Svet Kompjutera" u svom broju 3/2014 za mart, strana 42 (www.sk.rs). Prenosimo deo testa:

Autor Petar Lončarević

"Ono što bi smo izdvojili iz hardverske specifikacije uređaja su Atheros procesor na 600 MHz, 128 MB RAM i 5 gigabitnih Ethernet portova.

Najbolja odlika ovog uređaja od svih je softver koji ga pokreće - RouterOS 5.25. Podešavanjima se može pristupiti kroz brauzer ili WinBox GUI. Iz brauzera se pristupa pomoću adrese 192.168.88.1. dok WinBox sam skenira mrežu i pronalazi kompatibilne uređaje u njoj. Nakon prijave, dobijamo pristup već dobro poznatom interfejsu. Opcije su podeljene u sekcije Quick Set, Interfaces, Wireless, Bridge, PPP, Mesh, IP, MPLS, Routing, System, Queues Files, Log, Radius i Tools. U sekciji Quick Set, koja se učitava i kao naslovna strana, nalaze se osnovna podešavanja za Wireless, konfiguraciju WAN, LAN i sistem...."

"Od testova za ovaj uređaj uradili smo dva standardna - test dometa i test protoka. Na testu dometa uređaj se pokazao dobro. Pokrio je jednospratnu kuću bez mrtvih tačaka. Na testu protoka informacija postignute brzine prenosa kretale su se oko 4 MB/s za preuzimanje, dok su se za slanje kretale oko 3,5 MB/s."

MB je oznaka za Mega Bajt a Mb je oznaka za Megabit....

B = bajt

b = bit

Kako u Srbiji postoji dosta fanova MikroTik-a i kako se kod nas uvek pojavi najnoviji proizvod od ovog proizvođača tako imamo i prvi uvid u kvalitet uređaja. Pošto se radi o uređaju velike snage od 1000mW on je postao pravi HIT u prodaji. Od decembra 2013 godine, kako ga prodajemo, nismo imali ni jednu reklamaciju a prodajemo ga u pristojnoj količini. Baš kako je "Svet Kompjutera" stavio u naslovu svoga članka "Profi i na poslu i kod kuće" tako se pokazao ovaj uređaj. On je ipak "profi" uređaj koji zbog toga ima malo višu cenu od ostalih kućnih rutera i može više korisnika da opslužuje, u odnosu na home varijatne rutera, koji negde optimalno rade sa do 10-tak Wi-Fi konekcija. Ovaj uređaj ima i dobru snagu procesora i dosta jak Wi-Fi (1000mW) te je za svaku preporuku za korisnike koji žele kvalitet.

poručite - više detalja

NEBO

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn