Prijava
E-news lista = info o novinama i popustima.

Na test smo uzeli jedan mini alarmni sistem firme Anza Security koji nosi oznaku PG-500.

Sastoji se iz centralne jedinice, sirene, senzora pokreta, senzora za detekciju otvaranja vrata ili prozora i dva daljinska upravljača. Pored pomenutog, u pakovanju stižu i ostali potrebni elementi, poput šuko napajanja za centralnu jedinicu, zidnog nosača za senzor pokreta, dvostrane lepljive trake za fiksiranje senzora za vrata/prozor na zid, baterija za sve elemente, dioda koje služe za povezivanje žičnih uređaja na centralnu jedinicu, šrafova i tiplova za montažu centralne jedinice i sirene na zid, i kompletnog štampanog uputstva.

Na centralnoj jedinici se sa prednje strane nalaze šest LED signalnih osvetljenja i to su Power, Arm, Signal, Set i Alarm, takođe i displej sa plavim osvetljenjem, mikrofon, zvučnik i numeričkom tastaturom. Sa njene donje strane postoji rupa kako bi se fiksirala za zid, ali postoje i nožice kako bi bila položena na sto, takođe i poklopac za bateriju, prekidač za paljenje i gašenje, niz konektora sa šrafovima za povezivanje raznih dodataka, SIM card slot kao i konektor za napajanje.

Ceo sistem je pretežno bele boje izrađen od plastike, s tim da postoje delovi sive i crne boje kod displeja, i daljinski upravljač koji je kombinacija metala i plastike.

Senzor pokreta ima signalnu LED koja je crvene boje, prekidač za paljenje u gašenje, šraf za otvatanje na mestu gde se nalaze baterije.

Što se tiče senzora za zaštitu vrata ili prozora, on se sastoji iz dva dela. Manji deo koji se montira na štok je pasivni element i ima dve rupe pomoću kojih se može dodatno fiksirati, a dok drugi, pasivni element ima crvni LED i dugme a sa unutrašnje strane se stavlja baterija.

Upravljači imaju crnevi signalni LED i 4 tastera koja štite klizni prekolopnik.

Svi elementi se napajaju na baterije osim sirene koja, dok centralna jedinica ima baterije kao rezervno napajanje u slučaju nestanka struje.

Glavne odlike sistema: udaljena kontrola preko mobilne mreže uz pomoć poziva, poruka ili daljinskih upravljača, bežični elementi, AutoDial unesenih brojeva nakon aktiviranja alarma, udaljeno slušanje putem telefona, osam žičanih i 99 bežičnih zona, kao i SMS obaveštenje za prazne baterije i nestanak struje.

Ovaj sistem se preporučuje korisnicima koji imaju potrebe za daljinskom kontrolom alarmnog sistema na lokacijama koje nemaju pristup internetu, a imaju dobro pokrivenost mobilnom mrežom.

 

Petar Lončarević, Svet kompjutera

 

 


Link na sajtu pogledajte OVDE

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn