Prijava
E-news lista = info o novinama i popustima.

Da li wireless putem može da se prenese više, bolje, brže, jeftinije? Naravno, tu su prava rešenja od MikroTika. SXT i OmniTikU rade savršeno u zajednici na 5GHz. Kako je 2,4GHz zagušen i pretrpan 5GHz je pravo rešenje za WISP provajdere. WISP provajder Maksnet je napravio par testova sa ovim sjajnim uređajima i došao do sledećih rezultata.

OmniTikU je postavljen kao AP bridge da bi iza njega bio snažan MikroTik RB. U laboratorijskim uslovima na 3m i kada se podesi 0 dBm izlazne snage, signal bude -45. SXTG je bio na drugoj strani. Kada se stavi default (osnovna) snaga signal je od -1 do +5 na 3m. Računicom na MT kalkulatoru za razdaljine, na 1km bi signal trebalo da bude na oko -55, a na 2km bi trebalo da bude -69. Testiranja su vršena na frekvenciji 5480 GHz.

U drugom slučaju na predajnik je "nakačen" jedan SXTG kao ruter i drugi SXTG kao bridge. Prvi SXTG ostvaruje direktno PPPoE na sebi a drugi ostvaruje PPPoE iza njega na ruteru koji pravi tu konekciju. Oba klijenta preko FTP-a "skidaju" određeni fajl brzinom od 20Mbps i oba "vuku" 20Mbps, paralelno, ukupno 40Mbps. Pri tome je ping od 3-8ms. Maksimalni kapacitet kada jedan klijent "vuče" je 100Mbps i to smo zato što je kartica u laptopu toliko dozvoljavala. Uradiće se i testovi sa 1Gb i uskoro će biti objavljeni ovde. U svim slučajevima je ping bio 3-8ms. Kada SXTG direktno "vuče" sa AP-a OmniTikU-a, dostižu se UDP brzine od 220Mbps. TCP brzina je bila 100Mbps a to zahvaljujući, ili bolje nažalost, zbog starije kartice u laptopu, koja je samo Fast a nije Giga.

Ima jednu malu nedovršenost, a tako je sa svim uređajima, u samom početku, kada nema download-a/protoka, kada je "veza mirna", onda ping dostiže očajne cifre. Ali, to je samo varka. Kako krene download ili protok, ping se stabilizuje na jednu cifru (3-8ms). Javljeno je MikroTiku o ovom, nazovi problemu i očekujemo odgovor.  

 

Mikrotik RouterBOARD RBSXTG-5HnD Outdoor Wireless Router

Mikrotik RouterBOARD RBSXTG-5HnD Outdoor Wireless Router

Mikrotik RouterBOARD RBSXTG-5HnD Outdoor Wireless Router 5GHz 802.11a/n, 400mW, Gigabit LAN port,16dBi dual polarizovana antena, 32MB sa RouterOS Level3 (nosac, AC/DC adapter, PoE injector)

više detalja

 

Mikrotik RouterBOARD OmniTikU-5HnD Outdoor Access Point 5GHz

Mikrotik RouterBOARD OmniTikU-5HnD Outdoor Access Point 5GHz

Mikrotik RouterBOARD OmniTikU-5HnD Outdoor Access Point 5GHz 802.11a/n, 400mW, 2 antene x 7,5dBi (dual-polarization), 32MB DDR SDRAM sa RouterOS Level4 (nosač, AC/DC adapter, PoE injector). OmniTIK is a weatherproof outdoor AP with dual-polarized omni antennas - the perfect companion for our SXT, or for any other 5GHz 802.11a/n standard device.
Weatherproof, durable and ready to use. It has five 10/100 Ethernet ports, PoE support and a built-in 400mW 802.11a/n wireless radio. It supports Nv2 TDMA technology with up to 200Mbit aggregate throughput.
više detalja

Test je napravljen u sinergiji sa ISP Maksnet d.o.o.

NEBO its d.o.o
B.M. Pupina 10D NP11, Beograd, Srbija
www.nebo.co.rs
011/311 0 959
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn